ua en ru

Лавров їде до Берліну обговорити ситуацію в Україні

Лавров їде до Берліну обговорити ситуацію в Україні Фото: Хайко Маас і Сергій Лавров (flickr.com.mfarussia)

Зустріч Лаврова та Мааса відбудеться 14 вересня

Міністр закордонних справ (МЗС) Німеччини Хайко Маас і глава МЗС РФ Сергій Лавров обговорять Сирію та Україну під час зустрічі у Берліні 14 вересня. Про це повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ ФРН, передає Reuters.

"Сирія, звичайно, стане однією із тим у прагненні знайти дипломатичне рішення, і Україна буде обговорюватися", - зазначив спікер німецького зовнішньополітичного відомства на прес-конференції.

Раніше 24 липня в Берліні канцлер ФРН Ангела Меркель зустрілася з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і начальником генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим.

Цю зустріч публічно не анонсували. Її проведення було погоджено між канцлером і президентом Росії Володимиром Путіним. У зустрічі також брав участь голова МЗС Німеччини Гайко Мас.

Додамо, під час візиту в Україну канцлера Німеччини Ангели Меркель, який запланований на листопад 2018 року, президент України Петро Порошенко торкнеться питання посилення санкцій щодо Росії. Під час телефонної розмови президент України і канцлер Німеччини домовилися про її візит в Україну в листопаді.