ua en ru

У Кривому Розі на підприємстві відбувся витік хлору, є постраждала

У Кривому Розі на підприємстві відбувся витік хлору, є постраждала Фото: у Кривому Розі на підприємстві відбувся витік хлору (dsns.gov.ua)

Рятувальники ліквідували витік хлору

У понеділок, 3 вересня, у Кривому Розі по вулиці Нікопольське шосе в Довгинцівському районі відбувся витік хлору, рятувальники його ліквідували, натомість є постраждала. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як відзначають в ДСЧС, інцидент відбувся при переливанні рідкого хлору з танка, що спричинило витік 25-30 кг хлору.

"Утворилася хмара газоподібного хлору об'ємом приблизно 3 кубічні метри, яка розповсюдилася на площі 100 кв. метрів", - йдеться у повідомленні.

У Кривому Розі на підприємстві відбувся витік хлору, є постраждала

Фото: у Кривому Розі відбувся витік хлору

До ліквідації події залучено рятувальників 26 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС області та Криворізького гірничорятувального загону, які ліквідували виток та осадили хмару небезпечної хімічної речовини. Від Служби порятунку на місці події залучено 20 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки.

"Станом на 8:55 витік хлору локалізовано, о 9:05 ліквідовано", - повідомляють у ДСНС.

До лікарні було доставлено оператора хлорних установок, жінку 1964 року народження, з підозрою на отруєння парами хлору.

"Населені пункти в зону можливого хімічного забруднення не потрапляють", - заявили у ДСНС.

Нагадаємо, що в іранському місті Дізфуль у результаті витоку хлору в водосховище постраждало понад 360 людей.

Також у Південній Кореї на хімічному заводі стався витік газоподібного хлору, в результаті чого постраждали не менше трьох осіб.