ua en ru

Комітет підтримав зміни до Конституції щодо курсу України на вступ у НАТО та ЄС

Комітет підтримав зміни до Конституції щодо курсу України на вступ у НАТО та ЄС Фото: Сергій Пашинський (з відкритих джерел)

Президентський проект закону підтримали 11 членів комітету

Комітет з питань національної безпеки підтримав законопроект про внесення змін до Конституції в питанні закріплення курсу України до вступу в НАТО та ЄС. Про це повідомив голова комітету Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за президентський законопроект № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському союзі та в Організації Північноатлантичного договору)" проголосували 11 членів комітету.

Представник президента у парламенті Ірина Луценко у свою чергу наголосила, що комітет з національної безпеки не головним комітетом під час розгляду законопроекту до винесення на голосування.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко заявив, що внесення змін до Конституції України в питанні закріплення курсу в НАТО і ЄС не вимагатиме проведення референдуму. Березенко додав, що нардепи зараз очікують від комітетів ВР підготовку документів для розгляду питання внесення змін до Конституції у сесійній залі.

Додамо, глава фракції БПП Артур Герасимов зазначив, що на внесення змін до Конституції у частині закріплення євроатлантичної інтеграції України зібрано вже більше 300 голосів парламентарів.