ua en ru

Кольченко готовий оголосити голодування на підтримку Сенцова, - адвокат

Кольченко готовий оголосити голодування на підтримку Сенцова, - адвокат Фото: Олег Сенцов і Олександр Кольченко (колаж РБК-Україна)

Він написав листа на ім'я президента РФ з вимогою втрутитися в ситуацію з голодуванням Сенцова

Український політв'язень Олександр Кольченко готовий підтримати ще одного ув'язненого українця Олега Сенцова і оголосити голодування. Про це розповіла адвокат Кольченко Світлана Сидоркіна, повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Антон Наумлюк.

За його словами, Кольченко написав лист Сенцову, однак побоюючись цензури, докладно розповів про його зміст адвокату Світлані Сидоркіної, яка відвідала його сьогодні в Копейской колонії.

"У листі він написав, що, на його думку, засіб голодування може бути ефективним для захисту тільки в тому випадку, якщо держава дорожить своєю репутацією. Вважає, що у випадку з Олегом Росія може проігнорувати його голодування, не даючи померти, просто застосувати примусове годування і відправити його на психіатричну експертизу", - розповіла Сидоркіна.

При цьому, Кольченко не згоден з методом голодування, однак поважає його позицію і дуже переживає за здоров'я Сенцова, оскільки знає про кліматі та умовах життя в регіоні, де утримують Олега.

Крім листа Сенцову, Кольченко написав звернення на ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна з вимогою втрутитися в ситуацію з голодуванням Сенцова і звільнити його. Однак Кольченко також побоюється, що цензура не пропустить його звернення.

"До умов утримання в колонії у нього претензій немає. Виглядає бадьоро, але сильно переживає за Сенцова. Адвокат хотіла показати йому публікації ЗМІ про голодування українського режисера, але їй не дозволили", - розповіла Сидоркіна.

Нагадаємо, засуджений на 20 років ув'язнення у справі "кримських терористів" режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування - він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів в Росії.