ua en ru

КНДР демонтувала ядерний полігон

КНДР демонтувала ядерний полігон Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (twitter.com/kcna koreannews)

Раніше Трамп обіцяв надати захист КНДР за умови денуклеаризації

Північна Корея (КНДР) демонтувала ядерний полігон. Про це повідомляє AFP.

"Північна Корея демонтувала ядерний полігон", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє видання Yonhap, південнокорейські журналісти повідомили, що в четвер Північна Корея знищила свій єдиний відомий ядерний полігон серією вибухів протягом декількох годин, зробивши перший крок до денуклеаризації.

Як повідомляється, підземний тунель № 2 був зруйнований близько 11 години ранку, два інших тунелі були зруйновані о 14:17, а потім були здійснені вибухи казарм, оглядових вишок і інших об'єктів на землі.

Зазначимо, Північна Корея (КНДР) дозволила восьми південнокорейським журналістам бути присутніми на ліквідацію ядерного полігону Пунгери.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп сказав, що надасть Північній Кореї та її лідеру Кім Чен Ину захист у разі відмови КНДР від ядерної зброї.

Так, Президент США сказав, що якщо Кім Чен Ин погодиться на денуклеаризацію, то "він отримає захист, який буде дуже сильним". Крім того, на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, Трамп сказав, що не збирається обговорювати питання військ США в Південній Кореї під час його зустрічі з Кім Чен Ином.