ua en ru

Китай знизить мита на ряд товарів через торгову війну з США

Китай знизить мита на ряд товарів через торгову війну з США Фото: Держрада Китаю (flickr.com/albanyassociates)

Китай планує знизити з 1 листопада імпортні мита на низку товарів

Китай планує знизити з 1 листопада імпортні мита на ряд товарів, включаючи машини, електрообладнання і текстильну продукцію, на тлі ескалації торгової війни з США. Про це повідомляє Reuters.

Очікується, що зниження мит, яке торкнеться понад півтори тисячі промислових товарів, зменшить витрати споживачів і компаній приблизно на 60 млрд юанів (8,7 млрд доларів) в цьому році.

В Держраді КНР на засіданні під головуванням прем'єра Лі Кецяна повідомили, що в результаті загальний рівень митних мит буде скорочений до 7,5% в 2018 році з 9,8% у 2017 році.

Як наголошується, Пекін обіцяв вжити заходів для збільшення імпорту на тлі зростання напруженості у відносинах з деякими з найбільших торгових партнерів, такими як США.

Нагадаємо, раніше заступник міністра торгівлі КНР Ван Шувен заявив, що Китай не може вести переговори США про припинення торговельної війни, поки Вашингтон "тримає ніж біля шиї" Пекіна, встановлюючи нові мита.

Додамо, що 24 вересня вступили в силу нові мита США і КНР. Зокрема, нові 10% ставки введеного США ввізного мита торкнуться китайські товари на суму 200 млрд доларів, а Китай у відповідь обкладає митами товари зі Штатів на 60 млрд доларів. Ставка нових ввізних мит США на китайські товари досягне з 1 січня 2019 року 25%.