ua en ru

У Києві закрили одну із станцій метро через повідомлення про мінування

У Києві закрили одну із станцій метро через повідомлення про мінування Фото: станція метро "Житомирська" (wikipedia.org)

Наразі проводиться перевірка

У Києві закрили станцію столичного метрополітену "Житомирська" через повідомлення про замінування. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повідомлення метрополітену у Тwitter.

Вказано, що наразі проводиться перевірка.

У Києві закрили одну із станцій метро через повідомлення про мінування

"Увага! Станцію "Житомирська" зачинено для пасажирів. Надійшов анонімний дзвінок про мінування. Проводиться перевірка", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні в Києві після анонімного повідомлення про мінування закрили станцію метро "Дорогожичі". Станція була закрита на вхід і вихід після того, як надійшов анонімний дзвінок про замінування. Однак у результаті проведеної перевірки інформація про замінування не підтвердилася.

Як писало РБК-Україна раніше, наприкінці серпня Служба безпеки України затримала сімох "телефонних терористів" у різних регіонах країни. Зокрема, в Хмельницькому затримали чоловіка, який "замінував" одну з банківських установ міста. У Миколаївській області затримали мінера, який у стані алкогольного сп'яніння повідомив про підготовку теракту. Ще одного такого "терориста" викрили в Дніпрі - неповнолітній повідомляв про "замінування" школи.

Також раніше повідомлялося, що в поліцію з початку 2018 року надійшло понад 1,5 тис. неправдивих повідомлень про замінування. Відзначимо, значна кількість IP-адрес відправників була зареєстрована на території Росії.