ua en ru

Кібератака РФ на ОЗХЗ: в Нідерландах назвали імена підозрюваних

Кібератака РФ на ОЗХЗ: в Нідерландах назвали імена підозрюваних Фото: Анк Бейлевелд (twitter.com/wn.de)

Спецслужби Нідерландів запобігли хакерську атаку на ОЗХО

Уряд Нідерландів оприлюднив імена висланих з країни росіян, яких Амстердам підозрює в спробі вчинити кібератаку на сервери Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на телеканал NOS.

Як повідомляється, міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що це Олексій Сергійович Моренець 1977 року народження, Євген Михайлович Серебряков 1981 року народження, Олег Михайлович Сотників 1972 року народження і Олексій Валерійович Мінін 1972 року народження.

Бейлевелд також повідомила, що спецслужби Нідерландів запобігли хакерську атаку на ОЗХЗ. Цю атаку, за словами міністра, намагалися провести четверо громадян Росії. Вона також повідомила, що у висланих чоловіків були дипломатичні паспорти.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Великобританії звинуватило розвідку РФ в організації "невибіркових і безрозсудних" кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту.

Додамо, Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ. Нові кібервійська повинні створюватися за ініціативою Міністерства оборони Великобританії і Центру урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки, а також забезпечує захистом інформації органи уряду і армію.