ua en ru

Кабмін зберіг ціну газу для населення на теперішньому рівні

Кабмін зберіг ціну газу для населення на теперішньому рівні Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Спеціальні зобов'язання для "Нафтогазу" продовжено до 27 жовтня 2018 року

Кабінет міністрів на засіданні 17 жовтня прийняв рішення про продовження дії спеціальних зобов'язань (ПСО) для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову Кабміну.

Кабінет міністрів України постановив внести в постанову уряду від 22 березня 2017 року № 187 "Про затвердження положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу" із змінами, внесеними постановою Кабміну від 28 вересня 2018 № 781.

Зокрема, Кабмін продовжив ПСО і ціну газу до 27 жовтня 2018 року.

Зазначимо, попереднє аналогічне рішення діяло до 18 жовтня. Дію спеціальних зобов'язань подовжують на час переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який наполягає на підвищенні цін на газ для населення до рівня імпортного паритету.

Нагадаємо, раніше член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Олександр Формагей повідомив, що обговорення тарифів на тепло і гарячу воду після можливого зростання ціни на газ для населення при оптимістичному сценарії може тривати місяць.