ua en ru

Ізраїль закрив своє посольство в Парагваї

Ізраїль закрив своє посольство в Парагваї Ілюстративне фото (unitedwithisrael.org)

Таке рішення ухвалив прем'єр Нетаньяху після рішення Парагваю перенести своє посольство з Єрусалиму в Тель-Авів

Ізраїль повністю закрив своє посольство в Парагваї у відповідь на рішення країни повернути своє посольство назад у Тель-Авів через чотири місяці після його переміщення в Єрусалим. Про це повідомляє Times of Israel.

Як заявили в Міністерстві закордонних справ, Ізраїль розглядає цей крок "з великим ступенем суворості" і що це "затьмарить двосторонні відносини".

У МЗС заявили, що посольство Парагваю в Ізраїлі заявило про бажання переїхати з Єрусалиму назад в Тель-Авів. У повідомленні МЗС Парагваю говориться, що зміна була внесена після того, як питання було переглянуто.

У відповідь на цей крок прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху доручив МЗС відкликати посла Ізраїлю в Асунсьйоні для консультацій.

"Я віддав розпорядження МЗС закрити ізраїльське посольство в Парагваї. Ізраїль вкрай негативно ставиться до рішення Парагваю, яке вплине на відносини між країнами", - написав Він у Twitter у середу, 5 вересня.

Ізраїль закрив своє посольство в Парагваї

Ізраїль закрив своє посольство в Парагваї

Відзначимо, що в травні Парагвай відкрив своє нове посольство в Єрусалимі після Сполучених Штатів і Гватемали, які в цьому місяці відкрили посольства в місті. Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив президенту Парагваю Орасіо Картесу, що це був "великий день для нашої дружби".

Нагадаємо, 3 вересня мер Єрусалиму Нір Баркат підписав дозвіл на проведення робіт з розширення будівлі посольства США в Ізраїлі.