ua en ru

ІД планує теракти в ході ЧС-2018 у Росії, - Daily Star

ІД планує теракти в ході ЧС-2018 у Росії, - Daily Star Фото: терорист ИГИЛ (YouTube screenshot)

Терористи можуть використати безпілотники для атак в ході ЧС-2018

Терористична організація "Ісламська держава" планує здійснити низку терактів в Російській Федерації в ході Чемпіонату світу з футболу, передає Daily Star з посиланням на повідомлення угруповання в Telegram.

Зокрема, по каналах ІД поширюються зображення, на яких, як передбачається, терористи використовують безпілотні літальні апарати для транспортування бомб. Крім того, угрупування нібито зможе відправляти смертників на стадіони. За даними джерел у силах безпеки, терористи можуть оснастити безпілотники хімічними або бактеріальними речовинами.

Також з посиланням на експертів у сфері кібербезпеки повідомляється, що додаток Telegram став місцем пропаганди ІДІЛ напередодні чемпіонату світу. Видання також пише, що російські спецслужби готуються до запобігання терактів, які готують ІДІЛ і "Аль-Каїда". Зокрема, за заявами ФСБ, минулого року російська сторона не допустила теракти в ході футбольного Кубка конфедерацій.

Зазначимо, у переліку антитерористичних заходів, схвалених керівництвом РФ, є обмеження на продаж зброї, вибухових речовин і отрут поблизу місць проведення матчів, заборона на запуск дронов біля стадіонів та реєстрація вболівальників.

Нагадаємо, раніше в Польщі закликали позбавити Росію права на проведення ЧС-2018 з футболу.