ua en ru

У Херсонській області виявили високий вміст сульфатів у грунті після викидів "Кримського титану"

У Херсонській області виявили високий вміст сульфатів у грунті після викидів "Кримського титану" Фото: "Кримський титан" (twitter.com/YTPO__Ru)

Рівень сульфатів у грунті значно зріс у кількох селах Херсонської області

Після хімічних викидів заводу "Кримський титан", що на території окупованого Криму, у Херсонській області екологи виявили високий вміст сульфатів у ґрунті. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції України в Херсонській області, передає "Крим.Реалії".

Зокрема, 31 серпня 2018 року екологи взяли проби ґрунту в районі Преображенської сільської ради Каланчацького району та Першокостянтинівської сільської ради Чаплинського району, а також біля пунктів пропуску "Чаплинка" і "Каланчак".

"Проби показали, що біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради та біля пункту пропуску "Каланчак" вміст сульфатів у ґрунті перевищено в порівнянні з минулими роками", - йдеться у повідомленні.

​Також в Держекоінспекції повідомили, що 5 вересня фахівці взяли проби ґрунту в селах Олександрівка, Преображенка і біля свердловини питної води на території Преображенської сільської ради в Каланчацькому районі, а також у селах Первоконстантинівка, Григорівка, Нововолодимирівка та Іванівка в Чаплинському районі.

"У порівнянні з пробами, взятими 31 серпня, вміст сульфатів збільшився в селі Першокостянтинівка (з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3) і біля свердловини питної води на території Преображенського сільської ради (с 312,8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3), де також збільшився вміст хлоридів (з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3)", - зазначили в інспекції.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-україна 13 вересня, на КПВВ "Каланчак" що на адміністративній межі між окупованим Кримом та Херсонською областю, виявлено перевищення рівня сірководню.