ua en ru

У Херсоні поліція розслідує конфлікт між депутатом та активістами

У Херсоні поліція розслідує конфлікт між депутатом та активістами Іллюстративне фото (РБК-Україна)

Слідчі попередньо кваліфікують подію за шістьма статтями Кримінального кодексу України

У Херсоні поліція розслідує конфлікт між депутатом однієї із районних рад міста та громадською організацією. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Херсоні.

У поліції заначають, що у вівторок, 28 серпня, увечері між депутатом однієї з районних рад та представниками однієї з громадських організацій стався конфлікт, який періодично продовжувався до сьогоднішнього ранку.

"Попередньою причиною конфлікту стало небажання представника громадської організації звільнити приміщення, яке перебуває у комунальній власності", - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, під час конфлікту обидві сторони застосовували газові балончики. Учасники події повідомили про зникнення документів та особистих речей. Крім цього, були пошкоджені мобільні телефони, легковий автомобіль, грати на вікнах та вікна приміщення.

Як зазначають в поліції, "попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних правопорушень - ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ, ст.296 (Хуліганство) ККУ, ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ та ст.356 (Самоправство) ККУ".

До Херсонського відділу поліції від учасників конфлікту надійшла низка звернень. Правоохоронці встановлюють усі обставини подій.

Нагадаємо, що стан громадської активістки Катерини Гандзюк, на яку було скоєно замах, погіршився.

Також додамо, що ще одного підозрюваного у нападі на Гандзюк взяли під варту на 60 діб.

Як відомо, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в Київський опіковий центр. Спочатку кваліфікація у кримінальному провадженні була "хуліганство", потім прокуратура перекваліфікувала як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а після підтвердження того, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".