ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувальний акт щодо екс-міліціонера Києва у справах Майдану

ГПУ направила в суд обвинувальний акт щодо екс-міліціонера Києва у справах Майдану Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Також про підозру повідомлено колишньому керівнику апарату Дарницького райсуду Києва

Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури (ГПУ) направив до суду обвинувальний акт щодо екс-слідчого міліції Києва за злочини часів Майдану. Про це йдеться у повідомленні прес-служби департаменту у Facebook.

Як зазначається, наразі розслідування та розкриття злочинів, вчинених під час акцій протесту на Майдані у Києві у 2013-2014 роках тривають. Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за фактами протиправного переслідування працівниками правоохоронних органів та суду учасників мітингів та зборів у м. Києві в січні-лютому 2014 року.

Зокрема, перевіряється правомірність дій та рішень правоохоронців та суду Дарницького району Києва при затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності та застосуванні запобіжних заходів.

"Завершено розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого Дарницького управління міліції за ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 371, ч. 2 ст. 372 КК України за обвинуваченням у фальсифікації матеріалів справи, незаконному затриманні і притягненні до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи за нібито участь у масових заворушеннях 18 лютого 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Також вчора, 27 вересня 2018 року, колишньому керівнику апарату Дарницького райсуду Києва повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 376-1 КК України за незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) при розподілі справ між суддями щодо застосування запобіжних заходів до учасників Майдану.

ГПУ направила в суд обвинувальний акт щодо екс-міліціонера Києва у справах Майдану

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у Києві біля власного будинку було здійснено напад на суддю Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука, який веде справу про вбивства на Майдані.

Також повідомлялося, що ГПУ направила до суду обвинувальний акт у справі щодо двох екс-міліціонерів ОМОН "Беркут", які брали участь у силовому розгоні Евромайдана 30 листопада 2013 року.