ua en ru

Держдеп опублікував деталі нових санкцій проти Росії

Держдеп опублікував деталі нових санкцій проти Росії Фото: Держдепартамент США (U. S. Department of State)

Санкції наберуть чинності 27 серпня і заборонять поставки деяких американських технологій в Росію

Держдепартамент Сполучених Штатів Америки (США) опублікував документ з деталями першого етапу санкцій проти Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє офіційний урядовий журнал Federal Register.

За даними документу, санкції наберуть чинності 27 серпня і заборонять поставки чутливих американських технологій російському держсектору.

Крім того, в документі зазначається, що санкції вводяться через використання Росією отруйної речовини "Новачок" у Великобританії.

"Держдепартамент визначив, що уряд РФ використовував хімічну зброю, порушуючи міжнародне право, проти власних громадян", - йдеться в документі.

Зазначимо, що РФ заперечує свою причетність до отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському місті Солсбері в березні цього року.

Зазначимо, що за законом про контроль хімічної та біологічної зброї уряд США зобов'язане використати набір з п'яти видів санкцій, який включає припинення надання іноземної допомоги, припинення поставки озброєння і фінансування для закупки зброї, відмова в американських держкредитах і заборона експорту в Росію чутливих, з точки зору національної безпеки США.

За даними документу, США вирішили не використовувати весь пакет санкцій, а лише санкції на імпорт чутливих американських технологій.

Заборона торкнеться російських державних підприємств, які більше не матимуть змоги отримувати американські товари та технології, що позначені в торгівельній номенклатурі США як "національна безпека".

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що США мають намір 27 серпня почати новий етап санкцій проти Російської Федерації.

Нагадаємо, 21 серпня США розширили санкції проти Росії. Під обмежувальні заходи попали росіяни Антон Нагібін і Марина Царьова. Обидва вони пов'язані з петербурзькою компанією DiveTechnoService ("Дайвтехносервис"), санкції проти якої були введені ще в червні за ймовірні контакти з російськими спецслужбами.