ua en ru

За фактом падіння вертольота в Києві відкрили кримінальне провадження

За фактом падіння вертольота в Києві відкрили кримінальне провадження Фото: місце падіння вертольота (facebook.com/kyiv.gp.gov.ua)

Вертоліт впав через 40 секунд після зльоту з бази на Гідропарку

За фактом падіння вертольота в Києві 6 вересня 2018 відкрили кримінальне провадження. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

Повідомляється, що прокуратура Києва буде здійснювати процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом падіння вертольота на Трухановому острові в Києві, в результаті чого постраждали дві людини. Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту) КК України.

За даними правоохоронців, вертоліт вилетів з бази на Гідропарку. Протримавшись у повітрі близько 40 секунд, його почало кидати і крутити в різні боки, після чого вертоліт втратив висоту і впав.

"Постраждалими виявилися 62-річний командир-пілот і 70-річний пілот вертольота. Чоловіків з численними травмами доставлено до медичного закладу", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що розслідування доручили Національній поліції. На даний момент на місці інциденту триває огляд, встановлюються обставини та свідки аварії.

За фактом падіння вертольота в Києві відкрили кримінальне провадження

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли подробиці падіння вертольота в Києві. Зокрема, він впав на дерева, а один з потерпілих був заблокований у кабіні більше години.

Відзначимо, 2 вересня в Афганістані розбився вертоліт з українцями на борту. На ньому знаходилися 3 члени екіпажу, які були громадянами України, та 11 громадян Афганістану.