ua en ru

Євросоюз підтвердив закриття проекту з модернізації КПП на українському кордоні

Євросоюз підтвердив закриття проекту з модернізації КПП на українському кордоні Фото: прапори України та Євросоюзу (twitter.com/VGroysman)

Шість проектів ЄС знаходяться в стадії завершення

Євросоюз припинив фінансування шести програм з Україною по транскордонному співробітництву із-за затримки їх імплементації. Про це заявила офіційний представник ЄС Майя Косьянчич, передає "Укрінформ".

Зокрема, прес-секретар пояснила, що припиняється здійснення проектів, на виконання яких ЄС повинен був перерахувати 29,2 млн євро.

"З метою просування співробітництва між Україною та сусідніми країнами ЄС були прийняті транскордонні програми по співробітництву. Як частина цих програм ЄС фінансував інфраструктурні проекти, включаючи пункти перетину кордону, де головними бенефіціарами були українські органи влади. Головним бенефіціаром шести з цих програм на суму 29,2 млн євро була визначена Державна фіскальна служба України. Однак, беручи до уваги затримки з їх імплементації, грунтуючись на наших оцінках і беручи до уваги стурбованість з боку країн-членів, завершення імплементації цих програм не було здійснено вчасно. Шість цих проектів в даний час знаходяться в стадії завершення. Невикористані гроші не будуть виділені", - пояснила Косьянчич.

Зокрема, підлягають закриттю три програми між Україною і Польщею, а також по одній зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Як наголосила Косьянчич, ЄС підтримує всеосяжний процес реформ в Україні, метою якого є стабілізація економіки і поліпшення життя громадян.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що рішення Європейського Союзу про закриття проекту модернізації контрольно-пропускних пунктів на кордоні України є негативним сигналом для нашої держави.