ua en ru

ЄП сьогодні розгляне питання про надання безвізового режиму Україні

ЄП сьогодні розгляне питання про надання безвізового режиму Україні Фото: Європарламент сьогодні розгялне надання безвізу для громадян України

Голосування щодо візової лібералізації для України відбудеться з 13:00 до 15:00 за київським часом

Сьогодні, 6 квітня, Європейський парламент планує розглянути надання громадянам України безвізового режиму. Про це повідомляється у порядку денному Європарламенту.

"Треті країни, громадяни яких підлягають або звільняються від вимог щодо отримання візи: Україна", - зазначено в порядку.

Голосування щодо візової лібералізації для України відбудеться з 12:00 до 14:00 (з 13:00 до 15:00 за київським часом).

Повідомляється, що з питання надання громадянам України безвіза буде виступати доповідач Європейського парламенту Марія Габріель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час дебатів у Європейському парламенті більшість депутатів виступили за введення безвізового режиму з Україною.

"Під час дебатів більша кількість депутатів виступила за безвіз для України, наголосивши, що Україна виконала усі умови", - йдеться в повідомленні.

Зокрема депутат від Німеччини, член Комітету закордонних справ Міхаель Галлер заявив, що Україна втілила не лише технічні, але і політичні зміни. За його словами, реформи здійснюються повільно через бойові дії на сході країни.