ua en ru

Європарламент рекомендує Раді внести правки у законопроект про антикорупційний суд

Європарламент рекомендує Раді внести правки у законопроект про антикорупційний суд Фото: Лайма Андрікіене (eppgroup.eu Лайма Андрікіене ЕП)

ЄП продовжує наполягати на якнайшвидшому прийнятті зазначеного закону

Європейський парламент стурбований недосконалістю законопроекту "Про антикорупційний суд України". Про це повідомила представник делегації комітету Європейського парламенту у закордонних справах Лайма Андрікіене, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найважливіша сфера - це боротьба з корупцією. У цьому сенсі заснування Антикорупційного суду, яке відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії, для нас є пріоритетним питанням. Нас турбує те, що законопроект не виконує, не бере до уваги всі рекомендації Венеціанської комісії", - сказала Андрікіене.

За її словами, Верховна Рада повинна прискорити процес створення зазначеного органу.

"Ми б хотіли попросити Верховну Раду прийняти їх (рекомендації Венеціанської комісії-ред.) до уваги при розгляді поправок, а також у цілому прискорити процес прийняття цього законопроекту", - додала представник Європарламенту.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови комітету з питань правової політики Леонід Ємець заявив, що Рада проголосує за законопроект "Про антикорупційний суд" у другому читанні та в цілому у травні.