ua en ru

ЄС опублікував рішення про продовження санкцій проти РФ

ЄС опублікував рішення про продовження санкцій проти РФ Фото: санкції проти РФ (колаж РБК-Україна)

Санкції проти РФ продовжено до 31 липня 2018 року

Офіційний журнал Європейського союзу сьогодні, 22 грудня 2017 року, опублікував рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації, яке набуде чинності 23 грудня 2017 року. Про це говориться в повідомленні в офіційному журналі ЄС.

"Це рішення вступає в силу на наступний день після його публікації в офіційному журналі Європейського союзу", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, що санкції проти РФ продовжено до 31 липня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 грудня Європейський союз (ЄС) продовжив економічні санкції проти Російської Федерації (РФ).

"Економічні санкції ЄС проти Росії знову продовжені ще на шість місяців", - повідомляв брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Так, економічні санкції відносно Росії через її агресію в Україні були введені ЄС в липні 2014 року терміном на один рік, у березні 2015 року їх можливу відміну прив'язали до виконання Москвою мінських угод до кінця 2015 року. Оскільки Росія не виконала всі свої зобов'язання, після цього лідери ЄС неодноразово приймали рішення про продовження санкцій ще на півроку.