ua en ru

На Донбасі після обстрілу зник український військовий, - штаб ООС

На Донбасі після обстрілу зник український військовий, - штаб ООС Ілюстративне фото (facebook.com-jfo.news)

Загиблих та поранених серед українських військових на Донбасі немає, втрати противника уточнюються

У зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі після обстрілу з боку бойовиків виявили зникнення одного із українських військовослужбовців. Про це йдеться у повідомленні штабу ООС в Facebook.

"О 15.45, в районі населеного пункту Широкине, що неподалік Маріуполя, по завершенню обстрілу противником з артилерії виявлено відсутність одного військовослужбовця Об’єднаних сил. Командуванням вживаються заходи щодо його розшуку", - йдеться у повідомленні штабу.

Зазначається, що станом на 17:00 у середу, 2 травня, ситуація в районі ООС залишалась напруженою. Загиблих та поранених серед українських військових немає, втрати противника уточнюються.

"Найбільшу активність противник проявляє в районі населених пунктів Зайцеве, Авдіївка, Опитне, Троїцьке, Водяне, Широкине, Лебединське, де застосовуючи вогонь артилерії та мінометів намагався витіснити наші підрозділи із зайнятих позицій. Ворог 17 разів застосував заборонену зброю", - йдеться у повідомленні.

Станом на 17.00 ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається напруженою. Найбільшу активність...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint forces operation 2 травня 2018 р.

Також зазначається, що українські підрозділи, які задіяні боєм, дають адекватну відповідь. Наразі більшість вогневих засобів противника придушено. На решті ділянок війська приведені у повну бойову готовність.

Нагадаємо, раніше командувач об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що відповідь на провокації бойовиків на Донбасі буде жорсткою та невідворотною.