ua en ru

Денісова і Москалькова домовилися про взаємні відвідування Сенцова і Вишинського

Денісова і Москалькова домовилися про взаємні відвідування Сенцова і Вишинського Фото: зустріч Москальковой і Денисової (facebook.com/denisovaombudsman)

Дати візитів боку ще обговорюють

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова домовилася з російським омбудсменом Тетяною Москальковой про взаємні відвідування ув'язнених, у тому числі Сенцова і Вишинського. Про це повідомила Денісова Facebook.

"Завершилася зустріч з Уповноваженим РФ Тетяною Москальковой. Обговоримо можливість синхронності перших наших відвідин. Подальші наші візити ми будемо проводити вже в різний час. Ми перевіримо умови утримання, а також переконаємося в тій інформації, яку надавали один одному в листах", - написала Денісова.

За її словами, дати візитів боку ще обговорюють.

Завершилась зустріч із Уповноваженим РФ Тетяною Москальковою. Обговорили можливість синхронності перших наших...

Опубліковано Людмилою Денісовою 18 червня 2018 р.

Москалькова в коментарі російським ЗМІ сказала, що має намір разом з Денісовою відвідати Сенцова.

"Після цього ми, оскільки домовилися про паритетні кроки, готові були б відвідати Вишинського (Кирило Вишинський, керівник "РИА новости Украина", - ред.), і нам підкаже Людмила Леонтіївна найбільш оптимальний графік відвідування, для того щоб дорожня карта була ефективною", - сказала Москалькова.

Нагадаємо, українського омбудсмена Людмилу Денісову в РФ не пустили до політв'язня Романа Сущенка. Також Денисову за 5 днів перебування в РФ не допустили ні до одного українського політв'язня.