ua en ru

Справа Скрипаля: НАТО висилає 7 співробітників постпредставництва РФ

Справа Скрипаля: НАТО висилає 7 співробітників постпредставництва РФ Фото: Йенс Столтенберг (nato.int)

Число співробітників постпредставництва Росії складе 20 осіб

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг заявив, що організація висилає 7 співробітників постійного представництва Росії. Про це він заявив в ході виступу в Брюсселі.

"В рамках цієї відповіді НАТО єдино в прийнятті подальших кроків. Сьогодні я відкликав акредитацію семи співробітників в російській місії у НАТО. Я також відмовлю в акредитації трьом іншим. НАТО скоротило максимальний розмір російської місії на 10 осіб у відповідності з моїм рішенням", - заявив Столтенберг.

За його словами, кількість співробітників постпредставництва Росії складе 20 осіб.

При цьому Столтенберг також стверджує, що висилка російських дипломатів не змінює політику щодо Росії.

"Ми як і раніше будемо мати подвійний підхід - оборону і діалог", - сказав він, зазначивши, що підготовка до проведення нового засідання Ради Росія - НАТО буде продовжена.

Нагадаємо, через отруєння колишнього російського розвідника Скрипаля в Великобританії низка країн, в зокрема учасниці Євросоюзу, а також Сполучені Штати Америки і Канада ухвалили рішення вислати російських дипломатів.

Зокрема, на даний момент до вирішення Великобританії про видворення російських дипломатів приєдналися 25 країн. Таким чином, на даний момент прийнято рішення про видворення 141 дипломата РФ.