ua en ru

Справа перекладача Гройсмана: Єжов передав записи зустрічі прем'єра та Волкера

Справа перекладача Гройсмана: Єжов передав записи зустрічі прем'єра та Волкера Колаж РБК-Україна: Курт Волкер і Володимир Гройсман

Сторона обвинувачення заявила про наявні докази спілкування Єжова з громадянином Росії

У Голосіївському суді по справі щодо колишнього перекладача прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслава Єжова сторона обвинувачення заявила, що зустріч Гройсмана та спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера у 2017 році була записана. Про це повідомив прокурор Олексій Вдовиченко у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив прокурор, запис розмови під час зустрічі прем'єра з Волкером був відправлений на електронну адресу оленапрекрасна@yandex.ru.

Окрім того, сторона обвинувачення заявила про наявні докази спілкування обвинуваченого з громадянином Росії.

Зокрема, прокурор заявив про наявний у сторони обвинувачення доказ у вигляді чотирьох фотографій. На знімках Станіслав Єжов, за словами прокурора, зустрічається у ресторані із особою, яка є співробітником РУ ГШ РФ.

"Хочу додати витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань, а саме відомості про вчинення кримінального правопорушення. Долучаються вказані документи для того, щоб суд в подальшому мав розуміти, як проходив хід розслідування кримінального провадження. Є особа, з якою обвинувачений зустрічався у ресторані", - сказав прокурор.

Втім, адвокат Рибін заявив, що докази прокуратури є такими, що отримані невстановленим шляхом.

"Особа Олександр, який є громадянином РФ, про якого говорив прокурор, є невстановленою. Це є недопустими доказоми (знімки Єжова у ресторані "Пивоварня", - ред. ). Знімки звідти надала невідома особа. На цих фото зображена невідома особа, а поруч з ним з'являється невідома особа. Немає джерел цих фотокарток. Також не проведено огляд відсканованих зображень ", - сказав він.

Також зазначається, що суд відклав засідання на 3 вересня.

"Наступна дата засідання 3.09.2018 на 14.00", - сказала суддя.

Зазначимо, 20 грудня 2017 року співробітники СБУ затримали агента російських спецслужб в Секретаріаті Кабінету міністрів України. Ним виявився Станіслав Єжов.

В СБУ тоді ж розказали, що Єжов був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження.

Оперативники СБ України задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року суд обрав Єжову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 17 лютого.