ua en ru

Число жертв землетрусу в Індонезії перевищило 1,2 тисячі

Число жертв землетрусу в Індонезії перевищило 1,2 тисячі Фото: наслідки землетрусу в Індонезії (twitter.com/lightodes)

Близько 16,7 тис. осіб залишили свої будинки через землетруси

В Індонезії кількість загиблих в результаті землетрусу і цунамі перевищило 1,2 тисячі осіб. Про це повідомляє The Straits Times.

Як зазначається, близько 16,7 тис. осіб залишили свої будинки через землетруси і близько 2,4 мільйона знадобиться гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Європейський союз виділив Індонезії 1,5 млн євро в якості допомоги жертвам землетрусу і цунамі. Також Єврокомісія направила в постраждалий регіон експерта з гуманітарних питань, який буде займатися координацією роботи ЄС з надання допомоги.

Землетрус в Індонезії відбувся 28 вересня після цунамі, магнітуда склала 7,5. На Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель. Перші кілька сотень загиблих були жителями міста Палу.

Після землетрусу біля індонезійського острова Сулавесі з трьох в'язниць втекли 1,2 тис. ув'язнених. Зазначено, що масова втеча сталась з двох в'язниць у місті Палу і ще одного у місті Донгала в провінції Центральний Сулавесі. Представник Міністерства юстиції Індонезії заявив, що ув'язнені втекли, оскільки побоювалися, що постраждають від землетрусу.