ua en ru

Бунт екс-бійців "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО: поранений правоохоронець

Бунт екс-бійців "Торнадо" у Лук'янівському СІЗО: поранений правоохоронець Фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Бійці "Торнадо" чинили опір силовикам під час обшуків в їх камері

У Києві біля Лук'янівського СІЗО в результаті бійки постраждав правоохоронець. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Під час проведення обшуку фігуранти кримінального провадження чинили опір працівникам Державної кримінально-виконавчої служби, військової прокуратури та Служби безпеки України.

Зокрема, ув'язнені погрожували фізичною розправою і вбивством, облили співробітників правоохоронних органів бензином і намагалися підпалити, а також кидали саморобні вибухові пристрої, начинені металевими предметами, в результаті чого останнім завдано тілесних ушкоджень.

"Були проведені обшуки. Наші співробітники разом з працівниками військової прокуратури і СБУ прийшли до камер "торнадівців", вони вчинили опір. Були застосовані саморобні вибухові пакети. Також у них була холодна зброя. Один з вибухових пакетів був активований, один наш співробітник був травмований", - цитує прес-секретаря заступника міністра юстиції Юрія Маслака "Радіо Свобода".

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, біля Лук'янівського СІЗО в Києві між активістами, які намагалися перешкодити етапуванню бійців "Торнадо", і спікером заступника міністра юстиції Юрієм Маслаком сталася бійка.

Як відомо, екс-бійці "Торнадо" в четвер влаштували бунт в Лук'янівському СІЗО, у зв'язку з чим був введений план "Буря". Зазначалося, що екс-комбата Руслана Онищенка та його поплічників намагалися розвести по різним закладам тимчасового утримання. У відповідь на це ув'язнені забарикадували вихід з камери.

Знайомі і родичі підсудних блокували в'їзд-виїзд спецавтомобілів. Під стінами ізолятора зібралося близько 30-40 осіб. За фактом навмисного блокування виїзду спецавтомобілів розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 343 Кримінального кодексу України.