ua en ru

Британські винищувачі перехопили два літаки РФ над Чорним морем

Британські винищувачі перехопили два літаки РФ над Чорним морем Фото: винищувач (twitter.com/RoyalAirForce)

Винищувачі було піднято з авіабази в Румунії через наближення до кордонів цієї країни російських Ан-26 і Бе-12

Два винищувачі Eurofighter Typhoon Військово-повітряних сил Великої Британії перехопили у суботу, 25 серпня, над Чорним морем російські літаки Ан-26 і Бе-12. Про це йдеться на сайті Королівських військово-повітряних сил.

Винищувачі було піднято з авіабази в Румунії через наближення до кордонів цієї країни російського військово-транспортного літака Ан-26 і протичовнового Бе-12.

RAF Typhoon fighter jets were launched this morning in response to two Russian aircraft flying in NATO...

Опубліковано Royal Air Force Субота, 25 серпня 2018 р.

Зазначається, що це вже третій такий інцидент за останній тиждень.

Так, у середу, 22 серпня, літаки британських Військово-повітряних сил були підняті з бази біля Констанци на території Румунії після того, як було виявлено присутність двох російських літаків Су-24 над Чорним морем.

23 серпня винищувачі Військово-повітряних сил Великої Британії супроводили російський протичовновий літак Бе-12 в польоті над Чорним морем. Винищувачі королівських ВПС були підняті в повітря, щоб перервати політ російського літака до повітряного простору НАТО.

Нагадаємо, 13 серпня британські винищувачі, які були дислоковані у Румунії, перехопили шість бомбардувальників Російської Федерації над Чорним морем.