ua en ru

Британія приєднається до резолюції про миротворців на Донбасі, - нардеп

Британія приєднається до резолюції про миротворців на Донбасі, - нардеп Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Резолюцію про миротворців готують до винесення на Радбез ООН

Велика Британія найближчим часом приєднається до проекту резолюції про миротворців ООН на Донбасі. Про це на погоджувальній раді керівників фракцій, комітетів і груп парламенту повідомила представник президента у Верховній раді, нардеп від БПП Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценка, найближчим часом Україна внесе до Ради безпеки ООН резолюцію про миротворців на Донбасі, підготовлену з США, Францією та Німеччиною. Вона також уточнила, що до проекту приєднається Британія.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна, США, Франція і Німеччина готові внести спільну резолюцію про миротворців на Донбасі.

"І якщо Росія скористається правом вето, це буде її викликом не тільки Україні, а всьому світовому співтовариству", - підкреслив Порошенко.

Він також підкреслив, що більше 60% українців підтримують повернення Донбасу дипломатичним методом.

"Тільки 5% висловлюються за військовий наступ і повернення силою. І думаю, що жоден український політик, ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк на Грозний часів першої та другої чеченської війни. Путінський сценарій нам не потрібен. Україна не Росія", - заявив він.