ua en ru

Спецслужби Росії стежили за Скрипалями протягом 5 років

Спецслужби Росії стежили за Скрипалями протягом 5 років pixabay.com /skeeze

Спецслужби РФ протягом кількох років проводили експерименти з нервово-паралітичною речовиною

Російські спецслужби стежили за Сергієм і Юлією Скрипаль як мінімум п'ять років. Про це йдеться в листі радника британського прем'єр-міністра з нацбезпеки Марка Седвилла генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга, передає Sky News.

Згідно з інформацією влади Британії, з 2013 року адреси електронної пошти Юлії Скрипаль були метою фахівців російської розвідки.

У листі зазначено, що спецслужби Росії протягом кількох років проводили експерименти з нервово-паралітичною речовиною "Новачок", зокрема, з його нанесенням на дверні ручки.

Відомо, що через дверну ручку будинку в Солсбері сталося отруєння Скрипалів.

Крім того, згадується в листі і отруєння Олександра Литвиненка в 2006 році.

Нагадаємо, раніше організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) підтвердила висновки Британії про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки "Новачком".

Як відомо, раніше The Times з посиланням на британську розвідку повідомляло, що нервовопаралітична речовина "Новачок", яким отруїли Скрипаля, розробили в лабораторії в закритому місті Шихани Саратовської області (Російська Федерація).

Відзначимо, 6 березня в Британії з отруєнням госпіталізували Скрипаля та його дочку. Пізніше Британія заявила про причетність Росії до отруєння Скрипаля і через це прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила про намір вислати з країни 23 російських дипломатів. Пізніше ряд країн підтримав позицію Британії і заявив про видворення російських дипломатів, у відповідь на це Росія вжила дзеркальні заходи.