ua en ru

Бойовики розгортають безпрецедентну кількість озброєння на Донбасі, - СЦКК

Бойовики розгортають безпрецедентну кількість озброєння на Донбасі, - СЦКК Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

На Донбасі виявлено 472 одиниці озброєння та військової техніки бойовиків

Бойовики розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки озброєння на Донбасі. Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Як зазначається, збройні формування Російської Федерації (РФ) розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєння з порушенням ліній відведення.

"Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків та бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що всього на Донбасі виявлено 472 одиниці озброєння та військової техніки бойовиків. Наголошується, що вказана кількість техніки дозволяє розгорнути до 6 батальйонно-тактичних груп.

"Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, біля кордону з РФ у районі Манич, де немає жодного пункту пропуску, безпілотники ОБСЄ виявив колону з 10 тентованих вантажівок та 4 машин супроводу, які перетинали український кордон у напрямку Росії.

Українська сторона СЦКК: збройні формування РФ розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєння з...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation П'ятниця, 7 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за добу, 6 вересня, бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

Також повідомлялося, що за даними української розвідки командування РФ на окупованому Донбасі екстренно посилило підготовку "армійських корпусів" до боїв із застосуванням хімічної зброї.

Відзначимо, в кінці серпня учасники тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися про "шкільне перемир'я" на Донбасі, яке почалося опівночі 29 серпня. Разом з тим, як відзначали в штабі ООС, перемир'я не тривало і 10 хвилин. Бойовики щодня обстрілюють українські позиції.

Додамо, що за серпень на Донбасі загинули 18 українських військових.