ua en ru

У Берліні заявили про важливість недопущення ескалації на Донбасі після вбивства Захарченко

У Берліні заявили про важливість недопущення ескалації на Донбасі після вбивства Захарченко Фото: Штеффен Зайберт (flickr.com re-publica)

У Німеччині закликають сторони до подальшої конструктивної участі в переговорах

Вбивство ватажка "ДНР" у Донецьку Олександра Захарченка не має негативно вплинути на реалізацію мінських угод та продовження переговорного процесу. Про це заявив у понеділок, 3 вересня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Reuters.

Зайберт наголосив, що смерть Захарченка не робить реалізацію мінських угод для розрядки ситуації на Донбасі менш важливою.

"Ми закликаємо всі сторони до подальшої конструктивної участі в переговорах", - зазначив представник німецького уряду.

"Зараз справді дуже важливо уникнути ескалації", - додав він, зазначивши, що федеральний уряд Німеччини продовжить виконувати свої зобов’язання у мінському процесі.

Додамо, що у Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що вбивство ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка не повинно ставити під сумнів зобов'язання сторін по мінським угодам.

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" зустріч лідерів "нормандського формату" найближчим часом не можлива. Втім, пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія не буде виходити з мінського процесу.