ua en ru

У Білому домі можуть скасувати запрошення Путіна до Вашингтона

У Білому домі можуть скасувати запрошення Путіна до Вашингтона Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп (kremlin.ru)

Прийшов час скасувати запрошення Володимира Путіна відвідати Білий дім, вважає радник віце-президента Карпентер

У Вашингтоні можуть скасувати запрошення президента Сполучених Штатів Америки (США) до президента Росії Володимира Путіна відвідати Білий дім. Про це сказав колишній співробітник Пентагону і радник віце-президента Джозефа Байдена з питань національної безпеки Майкл Карпентер, передає "Голос Америки".

"У час, коли Сполучені Штати обмірковують відповідь на жахливе в наслідках застосування хімічної зброї в Сирії і причетність Росії до хімічної атаки у Великій Британії, прийшов час, щоб скасувати запрошення Володимира Путіна відвідати Білий дім", - написав Карпентер у виданні USA Today.

Також Карпентер у статті ставить запитання, чому Трамп запросив Путіна до Білого дому після того, як Кремль звинуватили у застосуванні нервово-паралітичної речовини проти колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки на території головного союзника США - Великої Британії.

Радник віце-президента вважає, що таке запрошення загрожує внести розбрат у відносини з європейськими союзниками щодо ізоляції Росії та створить враження про слабкість президента Трампа.

"Бажання Трампа мати дружні відносини з Путіним лише заохочує Москву діяти агресивно, знаючи, що не буде серйозних наслідків такої поведінки", - написав Карпентер.

Нагадаємо, 2 квітня 2018 року у Білому домі підтвердили, що незабаром може відбутися зустріч президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа і президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна.