ua en ru

До Балуха не пустили адвоката

До Балуха не пустили адвоката Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Начальник СІЗО заявив, що особисто бачив Балуха і з ним, за його словами, все нормально

Адвокат українського активіста Володимира Балуха вранці 15 вересня прибув у СІЗО Сімферополя, щоб побачити свого підзахисного, але його не впустили до політв'язня. Про це повідомила "Кримська правозахисна група".

"Черговий СІЗО йому відповів, що звернення адвоката передано начальнику ФКУ СІЗО-1 УФСІН РФ по Криму Бережному Сергію, але його зараз немає на місці. Як начальник приїде в СІЗО, він буде особисто вирішувати це питання", - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, адвокат дочекався начальника СІЗО, пояснив, що йому потрібно терміново відвідати Балуха і дізнатися про його стан здоров'я. Однак начальник відмовив адвокату, сказав, що сьогодні вихідний, і запропонував прийти в понеділок. Він також додав, що особисто бачив Володимира Балуха і з ним, за його словами, все нормально.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денісова вимагала негайно допустити її до політв'язня Володимира Балуха після інформації про його побиття.

Напередодні заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і загрожують позбавитися від нього.

Відзначимо, що в МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть в суди.