ua en ru

Апеляційний суд Полтавської області отримав матеріали справи щодо Кернеса

Апеляційний суд Полтавської області отримав матеріали справи щодо Кернеса Фото: Геннадій Кернес (УНІАН)

Матеріали до суду надійшли за апеляційними скаргами прокурорів по справі Кернеса

Апеляційний суд Полтавської області отримав матеріали справи щодо мера Харкова Геннадія Кернеса. Про це з посиланням на прес-службу суду повідомляє "Судова влада".

Як зазначається, матеріали надійшли до суду 21 серпня 2018 року. Відповідно до отриманих судом документів, Кернеса обвинувачують за ч.2, 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 146 (катування), ч. 2 ст. 127 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Окрім Кернеса, обвинуваченими по справі проходять і два його охороні Блинник В.Д. і Сміцький Є.М., яким інкримінують ч. 2 ст. 146 (катування), ч. 2 ст.127 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Матеріали до суду надійшли за апеляційними скаргами прокурорів та представника потерпілих на ухвалу Київського районного суду м. Полтави від 10 серпня 2018 року, відповідно до якою справу Кернеса було закрито.

Так, наразі визначено склад колегії суддів, які розглядатимуть вказану справу: Володимир Костенко, Ліліана Нізельковська, Василь Маліченко.

Нагадаємо, раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявлял, що Кернес просив у нардепів допомогти закрити справу проти нього. Крім того, Луценко заявляв, що має "дуже радикальні претензії" до рішення суду про закриття справи проти мера Харкова.