ua en ru

На адмінкордоні з Кримом затримали довірену особу Путіна, - Луценко

На адмінкордоні з Кримом затримали довірену особу Путіна, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com-LlutsenkoYuri)

Затриманій готується повідомлення про підозру

У понеділок, 23 квітня, на КПВВ "Чонгар" правоохоронці затримали особу, яка проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Володимира Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Сьогодні на КПВВ «Чонгар» в рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради, Головним управлінням...

Опубліковано Юрієм Луценком 23 квітня 2018 р.

"Сьогодні на КПВВ "Чонгар"… затримано громадянку України, яка діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації "Волонтеры Победы", будучи довіреною особою кандидата в Президенти РФ Путіна В.В., незаконно організувала та проводила на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь збір підписів на підтримку висунення Путіна кандидатом на пост президента Російської Федерації на виборах 2018 року", - зазначив голова ГПУ.

Луценко зазначає, що таким чином дана громадянка України, беручи участь в офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ, надала сприяння Росії та неурядовій всеросійській громадській організації "Волонтеры Победы" у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості.

"На даний час затриманій готується повідомлення про підозру та проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії", - додав очільник ГПУ.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура викликала на допит суддів Конституційного суду Російської Федерації у справі про окупацію Криму та веденні агресивної війни проти України.