Доступність посилання

ТОП новини

У День прав людини США закликали Росію звільнити політв’язня Олександра Марченка


Держсекретар США Майк Помпео
Держсекретар США Майк Помпео

Провідну роль у захисті прав людини в світі відзначив Держсекретар США Майк Помпео у своїй заяві, виданій у Міжнародний день прав людини 10 грудня.

«У всьому світі ми демонструємо потужну підтримку тим, хто бореться за невід’ємні права та людську гідність: від Сіньдзяня до Лагоса, від Мінська до Ісламабада», – заявив головний дипломат США.

10 грудня Сполучені Штати відзначають права і свободи, закріплені в Універсальній декларації з прав людини 1948 року. «Саме перша леді Америки скликала конференцію Організації Об‘єднаних Націй, яка створила декларацію 1948 року», – додав Помпео.

Посольство США в Україні висловило підтримку народу України у захисті прав людини.

«Сполучені Штати підтримують народ України та світу, оскільки ми прагнемо захищати рівність, гідність та свободу всіх людей», – йдеться в заяві відомства.

Посольство також закликало Росію «звільнити українського політв’язня Олександра Марченка, якого російський суд засудив до багаторічного ув’язнення за сфабрикованими звинуваченнями. Справедливий суд у прозорій системі правосуддя є загальновизнаним правом людини», заявили в посольстві.

Марченка, якого затримали в окупованому Донецьку в 2018 році і передали до ФСБ в Росію, в листопаді 2020 року засудили на 10 років в’язниці, пише Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG