Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ застерігає, що США можуть стати «епіцентром коронавірусу»


Трамп: «Вірус немає шансу проти нас»
Трамп: «Вірус немає шансу проти нас»

Всесвітня організація охорони здоров'я каже, що США незабаром можуть стати епіцентром глобальної пандемії коронавірусу, хоча президент Дональд Трамп оголосив, що сподівається на повернення нормального життя у Сполучених Штатах вже упродовж наступних тижнів.

«У них (у США) – дуже великий спалах і цей спалах стає інтенсивнішим», – сказала у вівторок у Женеві речниця ВООЗ Марґарет Гарріс. Гарріс повідомила, що 85% нових випадків коронавірусу були зафіксовані у Європі та в Сполучених Штатах і на США припадало 40% з тієї кількості.

Зараз ми спостерігаємо у США швидке зростання кількості випадків
Марґарет Гарріс


У відповідь на запитання, чи можуть США стати новим епіцентром, Гарріс сказала: «Зараз ми спостерігаємо у США швидке зростання кількості випадків. Отже так, така ймовірність є».

Досі у США, які є третьою країною світу за кількістю заражених – понад 55 тисяч людей і понад 190 смертельних випадків в одному лише Нью Йорку (паонад 800 по країні), діють переважно рекомендаційні настанови про обмеження пересування.

Я дуже наполегливо працюю, щоб допомогти місту Нью-Йорку та штату. Дію з міським головою та губернатором та роблю надзвичайно багато для них, включаючи створення чотирьох нових медичних центрів та чотирьох нових лікарень. Це фейкові новини, що я їм не допомагою, бо мені не подобається Куомо (подобається). Щойно відправили 4 000 вентиляторів!

Пандемія сповільнила американську економіку, яка лише місяць тому зростала підвищеними темпами.

Президент Трамп сказав у вівторок, що він «хотів би вже до Великодня (12 квітня) бачити країну знову відкритою і готовою рухатися вперед».

«Нам треба повертатися до роботи швидше, набагато швидше ніж люди припускали», – сказав президент американському телеканалу Fox News.

Деякі медичні фахівці вважають, що це погана ідея.

Голова Товариства з питань хвороб в Америці Томас Файл сказав, що скасування обмежень на безпосередні контакти людей та відмова від інших карантинних заходів у час, коли коронавірус поширюється, «призведе до пришвидшення розповсюдження хвороби, перевантажить систему охорони здоров’я, де бракує необхідного устаткування, і призведе до смертей, яких можна уникнути».

«Президентові треба буде призначати дату скасування карантинних заходів тоді, коли це дозволять медичні показники», – сказав Файл.

Тим часом в Індії прем’єр-міністр Нарендра Моді у вівторок віддав розпорядження про обов’язкову заборону на пересування для цілого населення країни – 1,3 мільярда.

Моді застеріг, що у разі, якщо Індія «не зробить за цей 21 день усе як треба, то наша країни повернеться назад на 21 рік».

Італія з понад 69 000 випадків залишається найбільш ураженою коронавірусом країною світу, там зареєстровано понад 6 800 смертей.

Але з Китаю повідомляють про покращення становища і стверджують, що у вівторок там не виявлено жодного зараження між місцевими мешканцями.

Урядовці в провінції Хубей, звідки у грудні минулого року почалася пандемія, повідомляють, що після двомісячних жорстких карантинних заходів здоровим людям там дозволять пересування.

В провінції Хубей сподіваються, що на початку наступного місяця можуть бути скасовані всі карантинні обмеження.

Оригінал матеріалу читайте на сайті «Голосу Америки».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG