Доступність посилання

ТОП новини

Іллєнко, Санін і Довженко розповідають про життя Сенцова. Його ж словами 


Олег Сенцов голодує уже більша сорока днів. Підтримку український режисер отримує зі всього світу
Олег Сенцов голодує уже більша сорока днів. Підтримку український режисер отримує зі всього світу

Українські кінематографісти, колеги та друзі Олега Сенцова, скористалися текстами оповідань з його автобіографічної збірки «Рассказы», щоб висловити свою підтримку утримуваному в Росії режисеру.

Розповіді з життя Сенцова читають голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, режисер Олесь Санін та актор В'ячеслав Довженко.

Як розповіла Радіо Свобода кінопродюсерка Анна Паленчук, ролик був знятий в рамках акції «​Вголос». Автори ідеї впевнені: краще Сенцова ніхто не зможе пояснити, за що він голодує.

Останні новини про Олега Сенцова читайте тут

Перші оповідання були зачитані ще 9 червня на Майдані Незалежності в Києві. Ті, хто не зміг бути присутнім в день акції, зачитали оповідання Сенцова, який голодує уже більше сорока днів, на камеру.

«Багато хто запитує, чим я можу допомогти Олегу Сенцову. Я вважаю, що кожна людина може зробити щось для нього. Ми хочемо залучити до цієї акції якомога більше людей. Щоб більшість з них заговорило мовою Олега, що відображається в його розповідях», - розповіла Паленчук.

Засуджений до 20 років позбавлення волі Сенцов 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але наразі їй відмовляють у зустрічах з ув’язненими там українцями.

Загалом, за даними правозахисників, у Росії й анексованому нею Криму утримують близько 70 українських політв’язнів.

Генеральний секретар Ради Європи подав офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна помилувати Олега Сенцова. У Кремлі заявили, що цей лист не є підставою для помилування засудженого в Росії режисера.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG