Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: В Києві обмежать рух транспорту


Поліцейські перекриють низку вулиць у центрі Києва
Поліцейські перекриють низку вулиць у центрі Києва

У центрі Києва обмежать рух транспорту

Відкоригуйте свій маршрут! Сьогодні та завтра в центрі Києва обмежать рух транспорту. У ці дні у столиці відзначатимуть 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України. Правоохоронці заявили, що 27 липня з 11:00 до 16:30 перекриють вулиці Трьохсвятительську (від Михайлівської площі до Європейської), Хрещатик (від вулиці Михайлівської до Європейської площі), Володимирський узвіз (від Поштової площі до Європейської), Паркову дорогу (від алеї Героїв Крут до вулиці Михайла Грушевського), вулицю Михайла Грушевського (від Шовковичної до Європейської площі).

Міністр закритих справ

Арсена Авакова називають другою за впливовістю людиною в Україні – після президента. Під його контролем частина силового блоку – поліція, Нацгвардія, патрульні. Посаду міністра внутрішніх справ він отримав під час Революції гідності. При нагоді усіляко підкреслював: буде робити все, щоб не допустити продовження корупційних схем. Але чому керівник САП Назар Холодницький допустив закриття резонансних проваджень проти низки людей з оточення Арсена Авакова? Які інструменти застосовує Арсен Аваков, щоб вивести з-під удару своїх близьких? І чи не використовує для цього адміністративний ресурс? Відповіді на ці запитання в розслідуванні «Схем».

Арсен Аваков. Міністр закритих справ || «СХЕМИ» № 181
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:26:33 0:00

Догана Холодницькому

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) оголосила догану, але не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького. Таке рішення КДКП ухвалила 26 липня, визнавши вчинення чиновником дисциплінарного порушення. Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник наполягав на звільненні Холодницького.

Керівник САП Назар Холодницький
Керівник САП Назар Холодницький

Процес проти Крисіна

Справу Юрія Крисіна, якого звинувачують у координації «тітушок» та в переслідуванні учасників Революції гідності, розглядатиме інший суддя. Любов Леонтюк, яка півроку є суддею у цій справі, отримала відвід. Захист Крисіна, який подавав клопотання про відвід, це рішення суду не коментує. Представники ж прокуратури та потерпілі у справі вважають, що таким чином судовий розгляд справи проти Крисіна паралізували: коли призначать нового суддю на цей процес, він починатиме все спочатку. Детальніше – в матеріалі журналіста Радіо Свобода.

Юрій Крисін під час суду, на якому його звинувачують у координації вбивства журналіста і нападів на майданівців
Юрій Крисін під час суду, на якому його звинувачують у координації вбивства журналіста і нападів на майданівців

Кримська декларація США

Сполучені Штати на офіційному рівні закріпили невизнання анексії Криму Росією. Державний департамент оприлюднив Кримську декларацію, якою відкидає претензії Кремля на український півострів. Цей важливий документ схожий до Декларації Веллеса, що в 1940 році засудила та відкинула окупацію країн Балтії з боку СРСР. Та чи оцінила Україна значення цього кроку з боку США?

Історія про «Пуговку»

5-й рік війни. Більшість з нас звикла до цього «АТО» (тепер уже «ООС»). Чергові загострення на фронті пролітають новинними та фейсбучними таймлайнами, а вже за день-два забуваються. Загибель воїнів сприймається гостріше, але й до цього суспільство вже звикло. А ще, незважаючи на чергові «перемир’я», «тиші» та «загострення», там, біля лінії передових, на ній (а іноді навіть і між українськими окопами та окопами бойовиків) живуть люди. Багато з них після початку конфлікту спробували почати нове життя в інших регіонах країни; у когось вийшло, у когось – ні. Загальна економічна криза та штамп «донецький» не дали їм шансу влаштуватися хоч якось, і, незважаючи на величезні ризики, вони були змушені повернутися до своїх домівок і звикнути до того, що «вночі стріляють сильніше, аніж вдень». Пропонуємо прочитати історію наших журналістів про дівчинку «Пуговку», мінометний обстріл, французького волонтера і про наслідки гібридної війни.

Настя («Пуговка») з котиком біля воріт до свого подвір’я у фронтовому Водяному, що неподалік Донецького аеропорту
Настя («Пуговка») з котиком біля воріт до свого подвір’я у фронтовому Водяному, що неподалік Донецького аеропорту

Великий потоп у Києві

Потужна злива у Києві, окрім приводу для жартів, стала причиною збитків як для власників точок стихійної торгівлі в пішохідних переходах, так і для звичайних громадян. Міська влада переконує, що завадити паводкові було неможливо. Але погоджуються з цим не всі. Хто ж винен в тому, що Київ затопило, та що тепер з цим робити?

Озеро на Марсі

Вчені виявили на Марсі підземне озеро з солоною водою – про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі Science. Озеро розташоване поблизу південного полюса планети під півторакілометровим шаром марсіанського льоду і досягає 20 кілометрів у ширину. Це найбільша водойма, виявлена на Марсі.

Озеро розташоване поблизу південного полюса планети під півторакілометровим шаром марсіанського льоду
Озеро розташоване поблизу південного полюса планети під півторакілометровим шаром марсіанського льоду

Ніколи не припиняйте шукати бажане!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG