Доступність посилання

ТОП новини

Сенат США схвалив небувалі $2 трильйони допомоги економіці ураженій коронавірусом


Сенат США (архівне фото)
Сенат США (архівне фото)

Сенат США пізно у середу схвалив небувалий за обсягом пакет допомоги американській економіці, яка дедалі більше сповільнюється в результаті карантинних заходів, запроваджених для стримування коронавірусу.

Законопроект ще має бути проголосований у Палаті представників США, де переважають депутати від Демократичної партії, а потім його має підписати президент США Дональд Трамп.

Чільні особи Палати представників сказали, що очікують голосування у п’ятницю.

Набір заходів у пакеті на суму 2 трильйони доларів матиме безпосередній вплив на американців, і це за словами лідера демократів у Сенаті Чака Шумера «може у наступні кілька місяців визначити, чи буде у когось на столі їжа, чи хтось буде голодний, чи виживе у цей період безробіття, чи зазнає фінансового краху».

Нові дивні реалії підштовхнули нашу країну до ситуації схожої на воєнну
Сенатор Мітч Макконнелл


«Нові дивні реалії підштовхнули нашу країну до ситуації схожої на воєнну», – сказав у середу лідер республіканської більшості у Сенаті Мітч Макконнелл.

Макконнелл заявив, що законодавці звернули увагу на чотири головні напрямки:

  • надання американцям безпосередньої допомоги,
  • стабілізація найбільш уражених ключових галузей економіки,
  • стабілізація дрібних підприємств, які були змушені припинити роботу,
  • збільшення допомоги системі охорони здоров’я.

Професор економіки Американського університету Ґебріел Меті вказує, що вартість кроків, узгоджених у Конгресі, становитиме близько 8% валового внутрішнього продукту США.

«$2 трильйони – це більше, ніж увесь річний федеральний бюджет, – каже професор політичної історії Метт Деллек, – Тому очевидно, що це –історичний крок, і виглядає, що цей пакет вдвічі перевищує пакет допомогових заходів, які підписав президент Обама 2009 року».

Але Даллек також зауважує, що «той факт, що сума безпрецедентна, не означає, що цього достатньо в умовах надзвичаної екномічної ситуації».

Оригінал публікації читайте на сайті «Голосу Америки».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG