Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко показав українські снаряди для системи «Гіацинт»


Робота далекобійної артилерійської системи «Гіацинт», ілюстративне фото
Робота далекобійної артилерійської системи «Гіацинт», ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко оприлюднив відео, на якому показане випробування 152-міліметрових великокаліберних снарядів українського виробництва для артилерійської системи «Гіацинт».

Снаряди розробив та виробляє державний концерн «Укроборонпром», відзначає глава держави.

«Стрільби на полігоні Чернігівської області проводили українські артилеристи, а їх результат оцінювався комісією міністерства. Під час стрільб були використані бойові осколково-фугасі снаряди. А для оцінки балістичних характеристик снарядів був задіяний передовий балістичний радар виробництва однієї з країн-членів НАТО. Снаряди будуть використовуватися для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт», яка має велику точність та дальність стрільби до 30 кілометрів», – ідеться у Facebook-сторінці Порошенка.

Радник президента України Юрій Бірюков відзначив, що це «те, що зрозуміле «з наскоку» лише фахівцям». «Це створена з нуля технологія, хімічне виробництво та металургія. Те, чого взагалі не було чотири роки тому», – вказав Бірюков.

Перші вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 міліметрів власного виробництва державний холдинг «Артем» провів на Чернігівщині ще в березні. Серія випробувань під контролем представників міністерства оборони є наступним етапом підготовки до серійного виробництва цієї зброї.

XS
SM
MD
LG