Доступність посилання

ТОП новини

Сестра Сенцова: я нічого не говорила про його «передсмертний стан»


Активісти й уряди в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців, зокрема Олега Сенцова
Активісти й уряди в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців, зокрема Олега Сенцова

Двоюрідна сестра українського режисера Олега Сенцова, ув’язненого в Росії, Наталія Каплан заявляє, що не казала нічого про його «передсмертний стан», про що напередодні написали ЗМІ.

«Не говорила я нічого про передсмертний стан Олега. Або знову щось не так зрозуміли, або для красного слівця зафігачили. Панікери, спіть уже, похорону не буде, не дочекаєтеся», – написала Каплан у Facebook у ніч на 24 липня.

Напередодні українські ЗМІ з посиланням на британське видання Independent цитували нібито заяву Каплан про те, що український режисер, який голодує в російській колонії, перебуває «на межі життя і смерті». Стаття британського видання вийшла три дні тому.

Читайте також: Сенцов почав приймати по дві ложки поживної суміші – адвокат

«Ми не знаємо, скільки ще він протягне, але нам сказали, що він уже в передсмертному стані. Просто диво, що голодування триває так довго», – цитує видання Каплан.

20 липня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що поспілкувалася з Сенцовим у режимі відеоконференції. За її словами, Олег розповів, що веде електронне листування з мамою, а право на дзвінки використовує для спілкування з сестрою.

«Прошу засоби масової інформації якомога делікатніше ставитися до висвітлення теми здоров’я Олега Сенцова. Нещодавно в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що Сенцов перебуває мало не в критичному стані, але він сам сьогодні сказав, що в цьому питанні часто перебільшують», – стверджує вона.

Українці висловили свою підтримку Олегу Сенцову (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 20 липня повідомила, що надіслала до Росії листа, у якому просить поінформувати про стан здоров’я режисера.

Увечері 19 липня Денісова заявила, що стан здоров’я утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова значно погіршився, він погано орієнтується в датах.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

Активісти й уряди в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG