Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Путіна звільнити українських заручників


Президент України Петро Порошенко (п) та лідер Росії Володимир Путін, фотоколаж
Президент України Петро Порошенко (п) та лідер Росії Володимир Путін, фотоколаж

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, інформує 21 червня прес-служба Порошенка.

«Глава української держави закликав звільнити українських заручників, які утримуються в російських тюрмах та на окупованих нею територіях. Він також наголосив на важливості допуску Уповноваженого з прав людини Людмили Денісової до Олега Сенцова та інших ув’язнених українців», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Що може спонукати Путіна відпустити Сенцова

Петро Порошенко «підкреслив необхідність виконання Росією безпекової частини Мінських домовленостей».

«Було також наголошено на важливості активізації роботи в Нормандському форматі з метою узгодження концепції розгортання на окупованій частині Донбасу міжнародної миротворчої місії ООН як важливого інструменту виконання Мінська», – вказує сайт президента України.

Сайт президента Росії про цю розмову наразі не повідомляє.

Ув’язнений у Росії український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом з 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів. Як повідомила Радіо Свобода сестра Сенцова Наталія Каплан, 8 червня Сенцова відвозили до реанімації.

20 червня уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що закликала російську колегу Тетяну Москалькову допомогти звільнити українця Олега Сенцова.

XS
SM
MD
LG