Доступність посилання

ТОП новини

У США наголошують на незмінності політики щодо Криму


Американське видання BuzzFeed повідомляло, що Дональд Трамп під час зустрічі лідерів «Групи семи» в Канаді заявив, що Крим є російським
Американське видання BuzzFeed повідомляло, що Дональд Трамп під час зустрічі лідерів «Групи семи» в Канаді заявив, що Крим є російським

У Державному департаменті наголошують на незмінності політики щодо Криму.

«Наша політика щодо Криму залишається незмінною. Ми підтримуємо територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів, і наша політика щодо Криму залишається незмінною. Наші санкції – наші кримські санкції залишаться в силі, поки Росія не припинить окупацію і не поверне Крим Україні», – відповів представник Державного департаменту США на запитання журналіста щодо нібито заяви президента США Дональда Трампа на саміті «Групи семи», що Крим є російським.

15 червня видання BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах повідомило, що президент США Дональд Трамп заявив лідерам «Групи семи», що Крим є російським, бо усі, хто живе на півострові, розмовляють російською мовою.

Читайте також: ​Заява Трампа про Крим: жарт чи зміна курсу Америки?

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Читайте також: Трамп не поступиться Україною для Путіна, навіть якщо захоче – Бєлєсков

XS
SM
MD
LG