Доступність посилання

ТОП новини

В Азовському морі зникли двоє рибалок, їх могли затримати прикордонники Росії – ДСНС


Рятувальники патрулюють акваторію Азовського моря
Рятувальники патрулюють акваторію Азовського моря

10 травня в Азовському морі зникли двоє рибалок, повідомило управління Державної служби з надзвичайних ситуації в Запорізькій області.

«51-річний та 21-річний чоловіки, мешканці Бердянська, 10 травня на човні «Амур» вийшли в море з території бази відпочинку «Іскра» Бердянської коси та не повернулись», – заявили в ДСНС.

У відомстві заявили, що увечері 11 травня пошуки припинилися у зв’язку з тим, що до чергової частини поліції в Бердянську зателефонувала дружина одного із зниклих рибалок. Вона повідомила, що отримала дзвінок від прикордонної служби Росії про затримання її чоловіка та його товариша, і що вони перебувають у місті Єйськ Краснодарського краю Росії. У поліції наразі не коментували інформацію.

Пізніше рятувальники заявили, що у воді на місці пошуку знайшли тіло чоловіка у спорядженні рибалки. За словами ДСНС, воно було у воді впродовж довгого часу. Особу чоловіка встановлюють.

25 березня українські прикордонники затримали в акваторії Азовського моря риболовецьке судно з анексованої Керчі під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна «Норд» із закритого Києвом порту анексованої Керчі.

3 травня Держприкордонслужба України повідомила, що «росіяни почали жорстку політику затримання й огляду суден», які прямують через Керченську протоку.

4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно «ЯМК-0041» (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму.

XS
SM
MD
LG