Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують врегулювати використання червоно-чорного прапора


В Україні низка районних, міських і обласних рад ухвалили рішення про вивішування поруч із синьо-жовтим прапором червоно-чорного у визначені дні
В Україні низка районних, міських і обласних рад ухвалили рішення про вивішування поруч із синьо-жовтим прапором червоно-чорного у визначені дні

Верховній Раді України пропонують ухвалити проект закону «Про Прапор Національної Гідності», який має на меті врегулювати використання червоно-чорного прапора.

Документ 28 березня внесли десять народних депутатів, і, згідно з повідомленням на сайті парламенту, 29 березня його передали на розгляд комітету.

«У сучасній українській історіографії червоно-чорний прапор є символом незламності українського духу, вірності військовим традиціям та присязі на вірність народові України», – йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Прапор пропонують встановлювати: на будівлях державних органів України, як центральних, так і місцевих, а також на будівлях органів місцевого самоврядування дев’ять днів у році: 22 січня, 20 лютого, 14 березня, 21 травня, 23 травня, 28 червня, 24 серпня, 14 жовтня, 6 грудня. Крім того, місцеві ради можуть затверджувати перелік додаткових днів, в які підніматимуть прапор.

Законопроект також передбачає порядок підняття або встановлення прапора, «а також відповідальність за порушення його норм».

В Україні низка районних, міських і обласних рад ухвалили рішення про вивішування поруч із синьо-жовтим прапором червоно-чорного у визначені дні. Зокрема, 27 березня таке рішення ухвалила Хмельницька обласна рада. Перед цим схожі рішення ухвалили на Львівщині, Житомирщині.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Комісія Київради погодила рішення про вивішення у певні дати прапора ОУН

Хмельницька облрада вирішила вивішувати червоно-чорний прапор у «пам’ятні дні»

На Житомирщині сім днів на рік вивішуватимуть червоно-чорний прапор – облрада​

Перевернути прапор. Український стяг: історія та версії​

XS
SM
MD
LG