Доступність посилання

ТОП новини

Член команди Зеленського пропонує повернути Коломойському 2 млрд доларів «взаємозаліком»


Коломойський заявляє, що не хоче повертати собі націоналізований «Приватбанк», а натомість прагне, щоб йому просто віддали два мільярди доларів
Коломойський заявляє, що не хоче повертати собі націоналізований «Приватбанк», а натомість прагне, щоб йому просто віддали два мільярди доларів

Бізнесмену Ігорю Коломойському можна повернути два мільярди доларів капіталу націоналізованого «Приватбанку», заявила в інтерв’ю проекту Bihus.Info Вікторія Страхова, яка відповідає за банківську діяльність у команді новообраного президента України Володимира Зеленського.

Вона зазначила, що під час націоналізації «Приватбанку» Ігор Коломойський визнавав кредити пов’язаним з ним компаніям на близько 60 мільярдів гривень.

«Ми тільки говоримо: «Він просить 2 мільярди (доларів – ред.)». Але ми щось забуваємо, що все ж таки кредити певним компаніям своїм він давав, і вони не всі погашаються. Щось обслуговується, але більшою частиною не обслуговується. Чому б не зробити взаємозалік? Якщо йому винні – зарахуйте. І, можливо, трошки ще Ігор Валерійович буде винен «Приватбанку», – припускає Страхова.

Вона наголосила, що наразі це її власна точка зору.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень. Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Коломойський заявляє, що не хоче повертати собі націоналізований «Приватбанк», а натомість прагне, щоб йому просто віддали два мільярди доларів – статутний капітал банку на час націоналізації наприкінці 2016 року.

XS
SM
MD
LG