Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ попереджає про «відновлення» найбільшої небезпеки COVID-19


Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адхан Гебреєсус
Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адхан Гебреєсус

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адхан Гебреєсус попередив, що країни світу «мають бути в курсі можливості відновлення» найбільшої небезпеки коронавірусної інфекції, коли Європа продовжує відкривати кордони між державами, а Китай зазнав нового спалаху хвороби, який спричинив жорсткий карантин у частині столиці країни Пекіна.

За останніми даними університету Джонса Гопкінса, загальне число інфікованих у світі перевищило 8 мільйонів, померли понад 436 тисяч людей. Керівник ВООЗ зазначив, що знадобилося близько двох місяців, щоб досягти нинішньої швидкості поширення вірусу, близько 100 тисяч випадків на день, і темпи такого поширення прискорюються в Азії та Америці.

Від 16 червня Китай посилив карантин у частині Пекіна – після того, як китайська столиця прожила понад 50 днів без жодного нового випадку інфікування. 29 житлових комплексів у Пекіні переведені під «закрите управління», всі пункти пропуску охороняються, і суворий контроль запроваджений за особами, які виїжджають або в'їжджають у ці комплекси.

У Сполучених Штатах близько 20 штатів, які почали відновлювати економічну активність упродовж останніх тижнів, реєструють рекордні кількості нових підтверджених випадків захворювання. Це частково пояснюється збільшенням числа тестувань, але також, кажуть експерти з охорони здоров’я, вказує і на відновлення небезпеки.

Загальна кількість випадків інфікування у США становить близько 2,1 мільйона, померли понад 116 тисяч людей. Відповідно до оновленого прогнозу, яким оперує уряд, понад 200 тисяч смертей від COVID-19 у США може бути зафіксовано до початку жовтня.

Бразилія є другою за числом захворювань країною світу (понад 888 тисяч випадків), померли близько 44 тисяч людей.

Критичність ситуації наростає і в багатьох інших країнах світу, таких як Індія, Єгипет, Пакистан.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG