Доступність посилання

ТОП новини

В уряді перевірять, чи справді російська соцмережа «ВКонтакте» обійшла блокування


Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко доручив перевірити інформацію щодо заяви забороненої в Україні російської соціальної мережі «ВКонтакте», яка повідомила своїм користувачам про обхід блокування. Про це Ткаченко заявив 14 вересня в Києві.

«Я попросив сьогодні, як ми дізналися про цю інформацію, перевірити, чи насправді це реалістично, і що можна зробити, які рішення прийняти, щоб протидіяти цій історії», – сказав Ткаченко, відповідаючи на запитання журналістів на пресконференції.

Наприкінці минулого тижня російська соціальна мережа «ВКонтакте» на офіційній сторінці для українських користувачів повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному додатку, завдяки чому мережею тепер можна користуватися без допомоги стороннього софту.

Робота російських соціальних мереж «Вконтакте» та «Одноклассники» була заборонена в Україні після початку збройного конфлікту на Донбасі, щоб протистояти дезінформації українських користувачів. У травні 2020 року президент Зеленський продовжив заборону цих соцмереж.

XS
SM
MD
LG