Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий поранений минулої доби на Донбасі – штаб ООС


Підтримувані Росією бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню, повідомили військові
Підтримувані Росією бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню, повідомили військові

Один український військовий поранений минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил вранці 15 червня.

«За минулу добу збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Агресор обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

У штабі додали, що підрозділи Об’єднаних сил застосовували штатне озброєння, щоб подавити збройну активність бойовиків.

Від початку нової доби обстрілів не було, кажуть військові.

На лінії фронту теоретично чинне чергове перемир’я, що, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове. Та, як і всі попередні, воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Припинення вогню й раніше не раз проголошувалися як «безстрокові і сталі», але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.

Як НАТО допоможе Україні? | Донбас Реалії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00

XS
SM
MD
LG